Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända

Eller vi ska bli. Ni vet hur det är när man får för sig att göra nåt. Och göra det bra. Verkligen försöka. Kämpa för att det ska bli som man vill. Jag sitter i ett sådant behagligt rus just nu. Inspirationen flödar. Vi ska tillbaka. Förra året är so last year. Det är inne med blod, svett och tårar.

Jag har nästan glömt hur han ser ut

En liten semla för 8 kronor i skolans cafeteria. Ridning i halv storm. Omringad av sjuka människor (fysiskt sjuka). Och - vad är ordet nu - rastlöshet, vemod, saknad, änsglan? Längtan.

Guldhyllningar

Man kan inte annat än älska Tre Kronor. Man kan inte annat än älska Johan Tornberg. Man kan nog annat än älska Peter Jihde, men han är rolig. Varför tryckte han upp munnen i allas öron?

Fast jag undrar  varför man pratade så mycket på SVT, fyran skötte det förvånansvärt nog bättre och lät bilderna tala för sig själva.

Ljug för mig

Handsvett, skakningar och tics. Vad hände idag på redovisningen? Skönt att det är över i alla fall. Idag är det måndag. Jag skulle behöva... äh, det var inget. En minimeal.

Testing, nothing more than that

Jag bara testar. You're still the one I kiss good night.

Kronan på verket, grädden på moset och pricken över i

Det blev vinst i hat/älsk-matchen mot Finland idag. Tre Kronor är Olympiska mästare! TRE KRONOR ÄR OLYMPISKA MÄSTARE! Det räcker så idag.

Melodifestival, ploj

Tam musik, kass pausunderhållning. Den här veckans melodifestival var inte den bästa. Niklas Wahlgren och Magnus Carlsson var kvällens behållningar. Jag fattar verkligen inte pausshowerna. Lenas Yrrol-introduktion är det enda roliga med dem. Först regnbågskorvar och nu konstiga TV-gubbar. Hm..

I want a whole lot more than the boy next door

Jag tror jag är en bra lögnare. Men it's getting obvious, hey?

ACO fixade Sveriges sjätte guld!

Det är helt otroligt hur bra vårt lilla land hävdat sig i dessa spel. Nu blev det ett sjätte guld idag tack vare Anna-Carin Olofsson som dominerade från start till mål.

Imorgon kan det sjunde komma. Sverige möter Finland i hockeyfinalen. Mer drömfinal än så kan det knappast bli. Så mycket prestige. Både Expressen och Aftonbladet verkar säkra på guld. Svenskarna är kaxiga. Lillebror Finland får nöja sig med silverbankett i Helsingfors. Jag tror starkt på vinst till de svenska hjältarna. Som kronan på verket.

Det gör mig inte så mycket att mitt tips på tretton medaljer sprack idag. Det får gärna bli ännu fler än så! Varför inte i femmilen?

Tre Kronor i final!

Tre Kronor krossade Tjeckien med 7-3 ikväll och är således klara för OS-final. Helt underbart! Vilket OS det här har utvecklats till för svensk del! Kronan på verket skulle ju vara guld i finalen på Söndag. Jag väntar med spänning. Just nu ser det onekligen lovande ut.

Då ville hon bara sjunka genom jorden

Det blev lite pinsamt i damernas parallellslalom idag. En av svenskorna ville iväg för tidigt och föll elegant över bommen med huvudet först ner i snön. Sen låg hon och sprattlade med fötterna fastspända på sin bräda och önskade sig långt, långt bort. Nybörjarmiss. I OS. Då får man faktiskt skylla sig själv.

Idag kommer annars Svea Rikes elfte medalj. Guld eller silver? Det är frågan. Landet enas kring en isbana med 20 kilos-stenar som bereds väg med hjälp av sopkvastar. Det är ju också lite roligt.

One of us is lonely.

Bublé

Darling, you know I'll save the last dance for you.

Äntligen!

Äntligen fick vi se "sälen" i detta OS. Anja tog sitt efterlängtade guld och petade ner Kostelic från pallen som sista åkare. Det var så underbart skönt att se! Dagen har varit en riktigt fin svenskdag med guld och brons i herrsprinten, Anjas guld, damerna klara för final i curling och Tre Kronors kross av Schweiz (kanske inser folk att det faktiskt inte var så dumt att taktikspela igår ändå).

10 svenska medaljer säkrade och ytterligare en påväg (i och med curlingfinalen). Wunderbart!

Smart eller pinsamt?

Tre Kronor gick på halvfart (om ens det) mot Slovakien. Nu är det delade meningar om huruvida det var smart eller enbart pinsamt. Huvudsaken för mig är att det blir guld. Taktik är väl alltid taktik antar jag, även om det är svårt att se grabbarna spela så illa (med flit hoppas jag). Nu får de bevisa att de kan mot Schweiz imorgon, och ännu hellre mot Kanada i en final. Det skulle nog minska den bittra eftersmaken för många.

Home

Har fått ganska mycket uträttat idag. Lämnat in de nya jeansen hos skräddaren för uppläggning, tagit passfoto och fräschat till håret (välbehövligt). Ser kriminell ut på passfotot, det kan ju vara kul för nån. Vet bara inte vem.

Maybe surrounded by
A million people I
Still feel all alone
I just wanna go home
Oh I miss you, you know

Mitt liv i punkter. Så såg jag ut. Sån var jag.

  1. Spädbarn. Ganska söt. Ganska tunnhårig.
  2. Unge. Ganska söt.
  3. Elin L-perioden. Blek, mager och med total avsaknad av personlighet.
  4. Frizz-eran. Hemskt slitna toppar och matt frizzigt hår. 
  5. Fulperioden. Allt blev fel. 
  6. Per Gessle-åldern, en utvecklad fulperiod. Såg ut som Per G på 80-talet. 
  7. Sen högstadietid. Påväg bort från Per G-åldern. Milstolpe? 
  8. Nutid. Jävligt rolig. 
  9. Framtid. Ser mycket ljus ut. Kommer förmodligen bli jäkligt het och karismatisk.

Stolpe ut

För Sverige idag. Får väl hoppas att trenden bryts i hockeyn.

Spektakel

Vi är nu mitt uppe i årets största idrotts- respektive musikspektakel.

Idrott: I OS går det bra för Sverige. Herrarna tog hem brons i
skidstafetten idag och därmed är sju medaljer säkrade (med hockeytjejernas inkluderad). Jag tror det blir ytterligare några stycken. Anja lär ju ta en eller två till, hoppas på guld. Det blir säkerligen någon/några medaljer i den individuella sprinten också. Och damcurlarna tror jag tar medalj av ädlaste valör. Man kan väl inte heller räkna ut Tre Kronor, får se hur det går mot USA i eftermiddag. Dessutom har vi  femmilen kvar, där Södergren kan få till det. Han var grym idag!

Med andra ord kan de här vinterspelen bli de mest framgångsrika på länge (vilket de redan blivit).

Musik: Igår drog melodifestivalen igång. Nu vet vi vad vi kan vänta oss för löpsedlar de närmsta veckorna. Det lär handla om "Nakenchocker", "Röstfusk", "Favoritfall" och "Divalater". I Leksand gick i alla fall de två klart bästa låtarna och artisterna vidare, Linda Bengtzing och Andreas Johnson. Helt rätt."Jag ljuger så bra" är en typisk schlagerdänga som kan bli en ny "Det gör ont". "Sing for me" låter välbekant och fastnar, något man skulle kunna köpa. 

Hur artisterna ser ut blir ofta lika omtalat som musiken de framför, om inte mer. Vackrast igår var Hanna Graaf. Håret!

Peppe finally ute och Damkronorna i final!

Sportlov nu. Peppe ute ur Let's Dance och de svenska hockeytjejerna i OS-final. Jag trodde aldrig jag skulle skrika under en dammatch (fördomsfull som jag är) men när sista straffen gick in vrålade jag så väggarna skakade.

Please, get out, get lost. You've hurt me one last time
I've had enough, the deal is off
But you should know that I believed and loved you all along
Please leave while I'm still strong

Edit Södergran - Dagen svalnar

nu hör jag verklighetens hårda klang
mot mina sköra sköra drömmar.

Tre Kronor floppar?

3-0 till Ryssland efter två perioder. Utan Henke hade det kunnat bli betydligt fler ryska mål. Samtidigt känns det som om vi kunnat haft ett par puckar inne vi med. 

Deal

Jag och min kära syster har skakat hand på det nu. Onsdagarna är hädanefter inte vigda åt ett OC på nedgång utan åt en av världens just nu bästa serier - Lost. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag har bytt sida. Snart får väl Ung Vänster ett besök också. Haha, nej that'll never happen.

Fransk soirré och brons till Anja

Laddar inför soirrén ikväll nu. Ska snart dressa upp mig i helsvart och scarf, basker står Elsa för. Jag kommer bli chic as hell! Je m'appelle Claude Monet et je suis le meilleur artiste du monde.

Anja tog brons i störtloppet. Great tycker jag! Gulden kommer förhoppningsvis senare. Och Tre Kronor krossade som väntat Kazakstan. 7-2 blev det.

Valentine och dubbla guld

Härligt härligt :) Äntligen kom gulden, och då två på en gång. Nästan. Både de svenska herrarna och damerna lyckades vinna den korta stafetten. Grymt! Och några medaljer till tror jag det blir; Anja, Hockey (både herr- och dam-?), curling.. fler svenska triumfer väntar! :)

Alla hjärtans dag. Påhittat reklamjippo eller viktig högtid? Jag vet inte, men det blev en ganska bra dag i alla fall. Myisgt att ingå i folks buketter alltså, gillar er skarpt. Även kul med riktiga blommor. Ikväll blir det middag @ mes grand-parents. Pappa kom hem.

Överskottsenergi?

Vill springa några varv runt jorden, eller ville i alla fall tidigare idag. Det blir att kolla på Lost och äta Physalis istället.

OS-guld turned into OS-femteplats

Jag trodde en bra stund att Anders Södergren skulle fixa Sveriges första medalj i de här spelen men satte glädjeskriket i halsen när han gled över mållinjen som femte man. Det såg ju så bra ut ett tag.

Could it be worse?

When you love some one but it go to waste.

Dagens tema är Lost och Naturkunskap. Tyvärr återstår endast det sistnämnda. Måste rycka mig själv i kragen. I flera avseenden.

Skjut på det

"Ännu en gång står vi inför samma gamla problem som vanligt. De ofantligt stora och de pyttesmå. Och jag vet som vanligt inte hur vi ska lösa dem eller komma över de här sakerna som står mellan oss och total lycka. Men vad jag tror är att om vi skiter i det och inte gör ett piss så kommer nog tiden att lösa hela grejen, för tiden har en sån magisk effekt på oss."

Nej, det är inte jag som är såhär klok utan
Jason Diakité.

Oh, oh-o put your arms around me now!

Oh, oh-o put your arms around me now ;)

LOST

Kvalitet, spänning. Varför har jag väntat så länge med att fastna? Grymt bra!

Let's Dance!

Nu börjar jag tröttna på två  saker i Let's Dance. Först och främst Peppe Engs dansteknik. Mannen kan ju inte alls! Sedan har jag också blivit lite småless på att Anna Book alltid ska få så höga poäng. Visst, hon är jätteduktig men nu känns det som om hon får lite väl lättköpta poäng. 9:or hit och dit liksom. Jaja, att jag ens orkar bry mig. Go Viktor och Carin, ni var sockersöta ikväll.

Fix you

Vad är jag helst? Jobbig eller osynlig? Jag försöker laga nåt som nog inte ens är trasigt utan fungerar på rätt sätt, men inte för mig. Det finns kanske såna sätt också. Som man säger: "Alla sätt är bra utom de dåliga". Men jag vet inte om jag håller med. Jag ger inte upp. I will try to fix you.

Covergirl

and here comes her lover
and she's a first class on the cover
and thats when it all makes sense to you
she just don't belong with you
here comes another
another boy who will discover
and find out what you already knew
she's got a different point of view

Oslagbara

lika förvånade att alltihop försvann
lika fort som vi levde då
vi brann
vi ville och vann

vi är mitt uppe i det! :)

Att människor orkar!

Läs David Batras Vän av ordning  så förstår ni vad jag menar.

När tiden är rätt ska jag plocka upp dig och ta dig långt härifrån

Vem försöker jag lura? Undrar om jag känner mig själv så bra egentligen. Jag kommer aldrig plocka upp nån och ta den långt härifrån. Jag vet inte ens om jag kommer få mig själv dit jag vill. Men Håkan skriver så fint, han sjunger så fint. Han är tillbaka på tronen i min mp3. Aldrig mer än en månad utan hans musik.

Nu vill jag ha mer.

Farfar 66!

Congrats!

Ett språk jag inte kan vs ett jag kan

Jag tror vi har ett eget språk som ingen annan förstår. Problemet är att jag inte är säker på att ens vi gör det. Grammatiken verkar inte helt logisk. Det finns för många nya glosor att lära in. Det kommer ta ett tag. Men jag tror det är värt det. Ett eget språk.

Ekvationer?

Jag ska klara det, har inte orkat ta tag i det förrän nu. Byt sida och tecken, ta bort paranteser och - + - = +. Frigör x:et och försök få ett positivt tal. Huga!

Congrats!

Isa 14, Andi 17. Stor dag! :)

Åh gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort!

??? !!! ? ! ? ? ! ! ! ?! !?

En doft av kärleken

Jag tror den luktar gott, lite sött men ändå friskt. Jag tror doften är ganska stark och att min näsa registrerar den lättare än andra dofter. Jag tror jag känner igen den. Ett moln av väldoft. Kärleken.

Det blev silver i bandy-VM, lite trist med tanke på andra halvlek som ägdes av svenskarna. Ute är det ruskigt kallt. Jag är ful i urtvättad tröja med korta ärmar och gräsliga byxor.

Cammie, ta
Ronnie. Han är perfa, läs hur fint han skriver. Han tänker lite som vi. Han får ut det på papper bättre bara. Vi får träna.  

Lokalsporten på radio är så jäkla dålig att jag spyr.

208

Kajsa  är amazing.

50 frågor för hästfolk (och andra)

1.Vad är klockan? 22.57
2.Vilket år är det? 2006
3.Vad heter du? Paulina
4.Hur gammal är du? 16
5.Är datorn du sitter vid bärbar eller ej? Ej
6.Har du något djur, i såna fall, vad för djur? Massa
7.Rider du på ridskola? Nej
8. Har du varit utomlands någon gång? Ja
9. Om ja på fråga 8, vart? USA, Finland, Danmark, Spanien, Island, England
10.Är dittt hus rött? Ja
11.Vilken skola går du på? PW
12.Klass? SP1
13.Trivs du? Japp
14.Hur många timmar sitter du vid datorn varje dag? För många
15.Vad heter din favvohäst? Bejna
16.Äter eller dricker du något nu? Mandlar och Apelsinfestis
17.Längtar du tills skolan börjar? Mjäae
18.Var du nöjd med dina julklappar? Ja
19.Var du nykter på nyår? Ja
20.Har du moped? Ja men kör inte
21.Har du IG i något ämne? Nej
22.Har du MVG i något ämne? Ja
23.Hur många elever går det i din klass? 34?
24.När badade du senast (ute)? I somras
25.Ska du åka på skidsemester den är säsongen? Nej
26.Har du varit på ridläger någon gång? Ja
27.Ska du på ridläger till sommaren? Nej
28.Vad har du för gardiner i ditt rum? Beiga
29.Är du "lypsylberoende" nu när det är så kallt? Nej, men
Cammie är
30.Vilken hårfärg har du? Blond
31.Är det din naturliga hårfärg? Jaa nästan
32.Hur många syskon har du? Ett
33.Vad är det äckligaste du någonsin ätit?
34.Har du någon piercing? Nej
35.Vad har du för färg på den tröja du har på dig nu? Blå
36.Om du skulle få ett presentkort på en valfri butik, vilken skulle du välja? Vet inte
37.Vad har du för skostorlek? 38
38.När red du senast? Idag
39.Vad/vem stör du dig mest på nu? Ämnet Ä
40.Vad har du för färg på dina tapeter? Rosa
41.Har du mobil? Ja
42.Vad för mobil? Minns inte, Samsung?
43.Lyckotal? Inget
44.Finns det något fönster i det rum du sitter i nu? Ja
45.Om ja på fråga 44, vad ser du från fönstret i det rum du sitter i? Natt
46.Vilken bok läste du senast? Rum nummer 10, Kårnulf was here
47.Vilken film såg du senast? Varannan vecka
48.När städade du på ditt rum senast? Lite för länge sedan
49.Vilken stad bor du i? Flen
50.Vad är klockan nu när du är färdig? 23.06

What's up med det liksom?

Som Adam och Gry säger. Ikväll biografbesök. Nu ska jag mocka.

Hehehelg

Blir nog bra. Ikväll är allt på topp: Spaggs och Let's Dance. Imorgon bio, Varannan vecka. Kanske bowling också, vi får se. :) Bra dag i skolan också, om än lite lång.

Jajaja jag vill ha dig!

Jag mindes inte att jag var så usel på att bowla som jag verkligen är. Det blev lite bättre efter två serier men usch, vad illa det gick i början. Ganska käck dag sammantaget. De som skidar har det förmodligen superskoj också, men jag är glad att jag stannade hemma. Jag kan ju inte åka skidor.

Imorgon är det fredag. Vad fort veckorna går. Alla i Let's Dance ska dansa Samba. Jag har dansat Salsa några gånger. På tal om ingenting.

Hide away

Don't tell me not to leave
Right before I go
You dont even know
What youre asking me to do
Don't tell me honey please
I have made a choice
There’s nothing in the world
You can do to change my mind

Was looking for a place to hide away
Instead I lost the heart I gave away
Tell me how could love stand a chance again...

I must admit that I
Been feeling so alone
It's what I am
It's what I’ve been, what I’ve become

Don't push it we both know
I'm falling every time
You look at me
Like you did
When you were mine

Was looking for a place to hide away
Instead I lost the heart I gave away
Tell me how could love stand a chance again

Felsteg

I matten räknar jag ekvationerna slarvigt och i franskan tränar jag på fel glosor. Där går problemen att rätta till. Men jag har ingen aning om vad jag gör fel här. Ska sova på saken så kanske det klarnar. Imorgon är det bowling som gäller. Jag vet, det är ungefär det geekigaste man kan göra. Men vafan.

Jag ska gå åt ett annat håll nu.

Nogger I love you

Det är vår i luften! Nappi är groggy och kan knappt gå. Och jag är tokdissad. Ska nog äta en glass för att muntra upp mig själv.. 

Det ska tydligen bli minusgrader i helgen. Såklart.